Nyheter

Fra store snuoperasjoner i offentlige forvaltning til prosjektledelse av milliardprosjekter. Dette er de nominerte til de mest spennende konsulentoppdragene i 2011

Konsulentprisen deles ut på tvers av bransjer, og selv om hovedvekten av de nominerte er spesialister innen IT, er også selskaper og konsulenter som blant annet jobber med marketing, riskikostyring og prosjektering og rådgivning innen bygg og anlegg med og kniver om seieren. Disse selskapene og konsulentene kjemper denne gangen om prisene:’

  • · Creuna
  • · HR Prosjekt
  • · d2o
  • · Promis

Creuna jobber i skjæringspunktet mellom teknologi og kommunikasjon, og har blant annet utført spennende prosjekter for Rottefella og Trafikanten. HR Prosjekt er et konsulentfirma innenfor bygg og anlegg med en utrolig vekst, god lønnsomhet og 60-70 rammeavtaler med det offentlige, Selskapet d2o ble etablert av Otto Lekven og norsk-vietnameserne Hoang N. Nguyen og Young N. Nguyen for tolv år siden. De lever nå av å løsninger for effektiv styring av hoteller og restauranter. d2o selger programvare med lisens, og garanterer 500 prosent avkastning på investeringen. Selskapet Promis står for PS2000 kontrakts standard for og har nettopp lansert en internasjonal sertifisering for gjennomføring av IT-utviklingsprosjekter.

Årets nominerte konsulenter er:

· Hilde Braathen

· Anne Grethe Solberg

· Jørgen Petersen

Braathen er seniorprosjektleder i Evry, og er nominert for sin snuoperasjoner av et prosjekt med elektronisk sporingsystem for matvarer. Prosjektet og teknologien er banebrytende, men var i ferd med å kollapse før Braathen tok over ledelsen.

Anne Grethe Solberg er nominert for sitt unike konsept innen kjønnsbalansefremmende tiltak og utvikling av kvinnelige ledere.

Jørgen Petersen i selskapet Promis trekkes frem for sin kompetanse, erfaring og ikke minst kapasitet med store og tunge offentlige prosjekter og sitt arbeid med forskningsprogrammet PS 2000. Petersen er ansvarlig for en vesentlig andel av masterkurs innen ledelse av IKT-prosjekter.

Juryen bak prisutdelingen er bredt sammensatt av både bransjefolk og akademikere, og ledes av Ola Furu, administrerende direktør i Capgemini.

Reklamer